Om mig

En liten tillbakablick

Sedan 2011 innehar jag en internationell examen som “Certified Master Teacher” inom EVTS – Estill Voice Training System – en metodik där man jobbar med olika kvaliteter och uttryckssätt i rösten. Jag har många års erfarenhet av att stå på scenen och använder mig naturligtvis också av det i min undervisning. I flera år fungerade jag som handledare åt sista-års-eleverna på KMH och tre av dessa skrev som en följd av det, sina slutuppsatser (Sök Assarsson) om min pedagogik. Uppsatserna kom senare att ligga som underlag för undervisningen på Musikhögskolorna i både Göteborg och Malmö.

På senare tid har jag också samarbetat med en del olika skivbolag och deras artister både i Sverige och utomlands. Jag har verkat som som sångpedagog/sångcoach i flera stora produktioner – bl.a Miss Saigon och Sunset Boulevard, samt olika showuppsättningar bl.a  i Norge. Röstträning inför olika scenuppsättningar är alltid en stor och rolig del av mitt arbete.

Bakom mig har jag studier från Mozarteum i Salzburg, sångstudier i Wien, Bayreuth och London. Jag har läst musikvetenskap vid universitet i Lund, och studerat på musikkonservatoriet i Hamburg.